fbpx

Categorie: Nieuws

Keepersclinic na Koningsdag groot succes
Keepersclinic na Koningsdag groot succes

Een dag na het Koningsdag-feest vond de Grote Clubactie keepersclinic plaats in het stadion van FC Den Bosch. De kinderen kwamen uit het hele land en hadden allemaal zin in de training in stadion De Vliert. Onder leiding van verschillende keepers van FC Den Bosch werd een mooie middag georganiseerd voor de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie.

 

Les van een talentvol team

Ruim 30 kinderen, opgedeeld in tweetallen hebben vorig jaar allemaal minimaal 50 loten verkocht. Zij kregen daardoor de kans om deel te nemen aan een clinic van de keepers van FC Den Bosch. Vanuit het hele land kwamen de jeugdleden naar Den Bosch om daar te leren van de keeperstrainer en keeper van het eerste, tweede en ‘Onder 19 elftal.’ De kinderen werden verdeeld in groepjes en begonnen daarna aan de clinic.

 

Techniek-oefeningen

De meiden en jongens werden eerst onderworpen aan een goede warming-up. Daarna gingen ze aan de slag met de focus op de techniek van de jonge keepers. Na deze techniek-oefeningen werd een korte pauze ingelast om even op adem te komen. Daarna werden er spelvormen en spelelementen toegevoegd aan de clinic. Ten slotte speelden de jeugdleden samen nog een wedstrijdje ‘latje trappen’ waarbij twee winnaars werden beloond met een gesigneerd shirt en bal van de selectie van FC Den Bosch.

 

Topverkopers

De kinderen hadden een mooie dag en ze waren erg blij dat ze meer dan 50 loten hadden verkocht, zodat ze in aanmerking kwamen voor de clinic. Er was zelfs een topverkoper die het voor elkaar had gekregen om 110 loten te verkopen. Ook de ouders vonden het erg leuk dat de kinderen een clinic kregen. ‘Ik zie mijn kinderen zichtbaar stralen’, vertelde een van de ouders.

Trainen met de beste hockeyer ter wereld
Trainen met de beste hockeyer ter wereld

Gisteren was het dan zover. De winnaars van de win-een-clinic-wedstrijd kregen les van hockeyspeler Robert van der Horst. De clinic werd gegeven bij HOCO in Oisterwijk. ‘Leuk dat de clinic op onze club wordt gegeven. En dat er dan ook nog een team van ons gewonnen heeft is natuurlijk helemaal top!’ aldus clubcoördinator Laura van Kempen.

 

Tips en tricks

De winnaars hadden er veel zin in. Ze begonnen met technische tips en oefeningen over de greep van de hockeystick en over de bal heen kijken. Vervolgens mochten ze in een lijn naar de goal rennen en via verschillende oefeningen schieten. Robert van der Horst was een uitstekende coach die ook nog eens heel geïnteresseerd was. Tussen de oefeningen door maakte hij met iedereen een praatje. ‘Hoeveel loten hebben jullie verkocht voor de Grote Clubactie? En waar hebben jullie de opbrengst aan besteed?’ vroeg hij onder andere aan de kinderen.

 

Anderhalf uur rijden

Oisterwijk ligt niet voor iedereen naast de deur. Een winnend team uit Spaarndam zat zelfs 1,5 uur in de auto voor de hockeyclinic. Echter, de kinderen konden niet wachten om te beginnen. Dat ontging Van der Horst ook niet. ‘Ik vind het echt heel knap en goed dat jullie na zo’n lange autorit zo goed jullie best hebben gedaan’, zei hij na afloop. Ook de ouders uit Spaarndam vonden het geen probleem. ‘We vonden het te speciaal dat de kinderen deze clinic hadden gewonnen. Dus die lange autorit hadden we er natuurlijk voor over! We maken er gewoon een dagtripje van en sluiten straks samen af bij een friettent onderweg.’

 

Op de foto met Robert

Na de training speelden de teams nog partijen tegen elkaar. De dag werd afgesloten met een signeersessie en fotomoment met Robert. Hij was heel trots op de kinderen. ‘Ze deden het super goed, wat waren ze allemaal fanatiek!’ Daarna mochten de kinderen in de kantine van HOCO nog wat te drinken en te snoepen halen. Ze waren allemaal heel enthousiast over de training. Een van de winnaars uit Spaarndam wist van te voren nog niet wie Robert was. ‘Ik heb hem opgezocht en zag dat hij in 2015 de beste speler van de wereld was! Dan is het toch tof dat hij ons vandaag heeft getraind!’

Een clinic van de beste hockeyer ter wereld!
Een clinic van de beste hockeyer ter wereld!

De 3 winnende hockeyteams van de win-een-clinic wedstrijd van de Grote Clubactie, volgen woensdag 27 maart een hockeyclinic van Robert van der Horst. Die won in 2015 de titel ‘Beste hockeyer ter wereld’. De winnende teams hebben elk meer dan 200 loten verkocht en kwalificeerde zich daarmee voor de wedstrijd.

 

Training van Robert van der Horst
Van der Horst gaat woensdag eerst aan de slag met het team MD8 van MHC HOCO. Daarna traint hij J8E1 van HC Tilburg en sluit hij de dag af met ME1 van HC Spaardam. De winnaars zijn erg enthousiast en staan te popelen om met zo’n talent te mogen trainen.

 

Ben jij benieuwd hoe de hockeyclinic verloopt? Volg dan onze social media kanalen of lees 28 maart het verslag.

 

Les van een Nederlandse kampioene!
Les van een Nederlandse kampioene!

De 36 winnaars van de win-een-clinic wedstrijd van de Grote Clubactie, mogen aanstaande woensdag een atletiekclinic volgen van meerkampkampioene Nadine Broersen. Voor de jonge atleten een geweldige kans om nog beter te worden in hun sport.

 

Nadine Broersen geeft les in Breda
De 18 winnende tweetallen gaan aan de slag onder leiding van de Nederlandse kampioene. De clinic wordt gehouden bij AV Sprint in Breda, dit is tevens ook de club waar de topatlete zelf traint.

Winnaars voetbalclinic mogen het veld op
Winnaars voetbalclinic mogen het veld op

Op woensdag 13 maart volgen de winnaars van de win-een-clinic wedstrijd van de Grote Clubactie, een clinic van topvoetbalster Katja Snoeijs. Voor de jonge voetballers is het een geweldige ervaring om van zo’n talent les te krijgen.

 

Katja geeft les aan…

Teams van EVC Edam en VVR Rozenburg, mogen een voetbalclinic volgen van 2-voudig topscorer van de Eredivisie vrouwen, Katja Snoeijs. De 22-jarige voetbalster gaat komende woensdag aan de slag met de kinderen. In Edam leren de winnaars van de voetbalclinic verschillende speltechnieken en baltrucjes van Snoeijs. Het zal ongetwijfeld een geweldige ervaring worden voor de jonge kinderen.

Winnaar Kids-verkoopwedstrijd
Winnaar Kids-verkoopwedstrijd

De winnaar van de Kids-verkoopwedstrijd 2018 is bekend! De Playstation 4 is inmiddels uitgereikt aan Bink Ronteltap, van hockeyvereniging Tempo’34 uit Rotterdam.

 

Naast Bink zijn er ook prijzen opgestuurd naar ruim 200 andere prijswinnaars. Deze zijn inmiddels geïnformeerd. Niets gewonnen? Dan heb je het toch goed gedaan! Dankzij jouw inzet, is de vereniging weer een stuk dichter bij zijn doel gekomen.

Bekendmaking clinic keepers

Bekendmaking winnaars clinic tafeltennis

Bekendmaking winnaars clinic Katja Snoeijs

Trekkingsuitslag 2018

De winnende lotnummers van de Grote Clubactie 2018 zijn bekend. Bekijk hier een lijst met de volledige trekkingsuitslag.

Trekkingsuitslag 2018-PDF_DEF4-kleinformaat